“Хүнсний хангамж, аюулгүй байдлыг хангах талаар авах зарим арга хэмжээний тухай” УИХ-ын 36-р тогтоолыг хэрэгжүүлэгч байгууллагуудын гурав дахь удаагийн зөвлөлдөх уулзалт боллоо.
УИХ-ын 36 дугаар тогтоолын хүрээнд нийслэлийн зүгээс Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн салбарын эрх зүйн орчныг сайжруулах, газар тариалан, мал аж ахуй, хүнс боловсруулах үйлдвэрлэл, удирдлага, зохион байгуулалтын чиглэлээр нийт 24 үйл ажиллагаа, 58 арга хэмжээг зохион байгуулахаар төлөвлөөд байна.
Нийслэлийн хувьд гурилаа 100 хувь дотооддоо боловсруулдаг бол гурилан бүтээгдэхүүний 31 хувийг импортоор нийлүүлж байна. Мөн сүүний 78 хувийг дотооддоо, 27 хувийг хөдөө орон нутгаас нийлүүлж байгаа бол сүүн бүтээгдэхүүний 52 хувийг импортоор нийлүүлж байгаа юм.Иймд импортоор нийлүүлж буй дээрх төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүнүүдийг дотооддоо үйлдвэрлэн, боловсруулах томоохон орон зай байгааг илтгэлийн үеэр хэлэлцжээ.Үүний тулд дотоодын аж ахуйн нэгжээ дэмжих, хамтран ажиллах, зээлийн таатай нөхцөлийг санал болгох шаардлагатай байгааг Нийслэлийн Засаг даргын зөвлөх М.Найданхүү онцолж байлаа.
Мөн нийслэлийн хэмжээнд 2023 онд 120 сая өндөг үйлдвэрлэж, дотоодын хэрэгцээний 69 хувийг хангасан байна. Мөн өнгөрөгч онд өндөгний үйлдвэрлэлд 19.3 тэрбум төгрөгийн дэмжлэг үзүүлснээр үйлдвэрлэлийн хүчин чадлыг 15-20 хувиар нэмэгдүүлэх боломж бүрджээ.
Эх сурвалж: НЗДТГ, ХМОНХХ